Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2019 is het alweer de 52e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2019

Op 24 februari 2019 wordt alweer voor de 52e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk weer iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Omdat jullie ons tijdens de enquête veel knel-/verbeterpunten hebben aangereikt gaan we het dit jaar anders doen.  Dus lees onderstaande goed.

Het maximale aantal auto’s is 111. Dus schrijf snel in!

Inschrijven/starten
Je bent vanaf 11.30 uur van harte welkom in de feestzaal van Café d’n Beer. Inschrijven kan tot 13.15 uur (als het maximale aantal auto’s nog niet is bereikt).

Om elf voor half één (12.19 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske, René van Gerven op het Gildeplein het startschot voor Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton. Daar achteraan gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers in 4 groepen van start.

Bij de start wordt de routebeschrijving aan je uitgereikt en beoordeelt de jury de versierde voertuigen.

In welke groep je start is afhankelijk van het moment van inschrijven waar een startnummer aan wordt toegekend. Hieronder staan de startgroepen vermeld:

Groep 1 Startnummer 1 t/m 29:         12.20-12.30 uur

Groep 2 Startnummer 30 t/m 59        12.40-12.50 uur

Groep 3 Startnummer 60 t/m 89        13.00-13.10 uur

Groep 4 Startnummer 90 t/m 111     13.20-13.30 uur

Rijd je als team en wil je in dezelfde groep starten, schrijf dan ook tegelijk in. Zaterdag 23 februari krijg je via een e-mail de laatste informatie toegezonden. Dus let op je inbox! Niet voorinschrijvers ontvangen de informatie op zondag 24 februari.

Enkele dagen na je inschrijving is je startnummer ook te zien op deze site!

Pauze
Het eerste deel van de rit wordt afgesloten bij Texas. Hier zal een spelletje plaatsvinden. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het blind gekozen bingoballetje, wat in ex aequo-gevallen de klassering bepaalt, getrokken worden aan de inschrijftafel.
Bij Texas is er ook gelegenheid om wat te drinken. Je pauzeert maximaal 30 minuten en zorgt er vooral voor om op tijd aan de finish te verschijnen.

Finish
De finish is ook weer op het Gildeplein en bij Café D’n Beer. Zorg ervoor dat je de controlekaart, binnen 2½ uur na de starttijd, bij D’n Beer weer inlevert.

Reutemeteut afterparty en uitreiking van ritprijzen
Aansluitend is het partytime in de feestzaal van Café D’n Beer met o.a. dj Herman Hubers. Rond 17.30 uur starten we met de prijsuitreiking van de versierde auto’s en Miss Reutemeteut. Ook kunnen dan de tombolaprijzen worden opgehaald.
Om ca. 18.30 uur start het optreden van Prins Dirk d’n Urste, adjudant Ton met Raad van Elf en diverse muziekclubkes uit Zandhazendurp geven acte de présence. Aansluitend worden de ritprijzen uitgereikt en zijn de prijs-winnaars bekend.

Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?”

Het officiële programma duurt tot ca. 20.30 uur. Maar (na)genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers dan nog urenlang. 

Klik hieronder om naar de inschrijfmogelijkheden te gaan.

Inschrijfmogelijkheden

© Reutemeteutrit