Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2019

Organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement!

Onder een heerlijk lentezonnetje gingen om 12:19 (11 voor half één) weggeschoten door Henk van Rooij, oud voorzitter van Quo Vadis, Prins Dirk d’n Urste en zijn adjudant Ton van start. Zij waren gekomen in bakkersoutfit compleet met warme worstenbroodjes. Als vervoersmiddel was gekozen voor de bakkerswagen van hun vader “Jan d’n Bies”, die 11 jaar geleden is overleden. Prins Dirk: “deze wagen weet de zelf de weg door heel Zandhazendurp, dus dat is ons geheime wapen”. Het zou leiden tot de 66e plek in de eindklassering. Na de hoogheid volgde de hele Reutemeteut van overige deelnemers.

Aan de oproep van de organisatie om meer aandacht te besteden aan de versiering was massaal gehoor gegeven. Vele deelnemers hadden hun beste beentje voorgezet; De jury had daar meteen beeld en geluid bij. Een ode aan Ros Media, compleet met reporter, cameraman, een discjockey met discotheek. Het team bleef steevast in de rol, wat veel respect heeft afgedwongen bij de jury. De eerste prijs is voor startnummers 28  29  30, Raoul van de Nieuwendijk, Kelly van Santvoort, Edwin Schellekens, Melanie, Hans en Ankie van den Nieuwendijk.

Natuurlijk werd er ook weer een Miss Reutemeteut gezocht en gevonden; 2 zelfs!

Oogverblindend, charmant, een heel verzorgde presentatie, en het thema eer aan gedaan. De Moulin Rouge draait ook in Zandhazendurp in volle glorie. De titel Miss Reutemeteut wordt dit jaar gedragen door Susan van der Zanden en Marloes Floris!

 De tocht der tochten zelf was natuurlijk een aaneenschakeling van trucs, vallen en opdrachten, Miss Leutefleut en Hans Worst, die altijd weer tot vele hoofdbrekens leiden; daarvoor zorgt de nestor van dit evenement, Ad Sleutjes en zijn mede uitzetter, Pedri van der Plas wel voor!

Het pauzemoment was bij de uitspanning Texas aan de Schoolstraat, alwaar er weer een leuk “spelleke” mocht worden gespeeld. Een combinatie van behendigheid en tact. Wat opviel, was dat de deelnemers die de rit goed reden, dus met weinig strafpunten, bij het spel veelal slecht scoorden.

Onderweg waren er nog andere opdrachten; De ROS-Radio vragen waren weer terug. 22 deelnemers hadden alle vragen goed! Twee daarvan mochten na loting, een leuke prijs ophalen. Daarnaast werd er nog een beroep gedaan op de creativiteit van de deelnemers; A.C. Quo Vadis, de organiseerde vereniging van de Reutemeteutrit, bestaat dit jaar 60 jaar en dat vroeg om een loflied; Als basis was het Rosmalens Volkslied oftewel “m’n Eigen Durpke” gekozen, waarop door Erica van der Zanden een nieuw refrein was geschreven. Het was aan de deelnemers om daar een couplet bij te maken. Na inlevering werden de 5 beste geselecteerd door de jury (Erica van der Zanden en Herman Hubers) en deze mochten het lied live ten gehore brengen op het bal, samen met Erica. Uiteindelijk was de inzending van Henri van Deursen de beste met een goede 2e plek voor Annette en Ronnie Maurix.

Nadat alle “kleinere ”prijzen bekend gemaakt waren, was het dan rond 19:30 uur tijd voor de hoofdprijzen; deze werden door Prins Dirk d’n Urste, samen met presentator Marc van Nuland, bekend gemaakt en uitgereikt door de Missen Reutemeteut, Susan en Marloes.

De 1e prijs ging naar Ilse en Tim kerkhof, maar de 11e en tevens de hoofdprijs was voor Max van Schijndel en Floor Sutherland. Daarmee kwam er een einde aan een geslaagde rit met 100 deelnemers. Team Reutemeteut kijkt terug op een geslaagd evenement en gaat alvast rustig aan de slag met de 53e versie van deze mooie Zandhazendurpse traditie.

Uitslagen

Individueel

Teams

Versierde auto’s

Miss Reutemeteut

Ritdocumenten

Routebeschrijving

Uitleg

————————————————————————————————————————-

Op 24 februari 2019 wordt alweer voor de 52e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk weer iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Omdat jullie ons tijdens de enquête veel knel-/verbeterpunten hebben aangereikt gaan we het dit jaar anders doen.  Dus lees onderstaande goed.

Het maximale aantal auto’s is 111. Dus schrijf snel in!

Inschrijven/starten
Je bent vanaf 11.30 uur van harte welkom in de feestzaal van Café d’n Beer. Inschrijven kan tot 13.15 uur (als het maximale aantal auto’s nog niet is bereikt).

Om elf voor half één (12.19 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske, René van Gerven op het Gildeplein het startschot voor Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton. Daar achteraan gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers in 4 groepen van start.

Bij de start wordt de routebeschrijving aan je uitgereikt en beoordeelt de jury de versierde voertuigen.

In welke groep je start is afhankelijk van het moment van inschrijven waar een startnummer aan wordt toegekend. Hieronder staan de startgroepen vermeld:

Groep 1 Startnummer 1 t/m 29:         12.20-12.30 uur

Groep 2 Startnummer 30 t/m 59        12.40-12.50 uur

Groep 3 Startnummer 60 t/m 89        13.00-13.10 uur

Groep 4 Startnummer 90 t/m 111     13.20-13.30 uur

Rijd je als team en wil je in dezelfde groep starten, schrijf dan ook tegelijk in. Zaterdag 23 februari krijg je via een e-mail de laatste informatie toegezonden. Dus let op je inbox! Niet voorinschrijvers ontvangen de informatie op zondag 24 februari.

Enkele dagen na je inschrijving is je startnummer ook te zien op deze site!

Pauze
Het eerste deel van de rit wordt afgesloten bij Texas. Hier zal een spelletje plaatsvinden. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het blind gekozen bingoballetje, wat in ex aequo-gevallen de klassering bepaalt, getrokken worden aan de inschrijftafel.
Bij Texas is er ook gelegenheid om wat te drinken. Je pauzeert maximaal 30 minuten en zorgt er vooral voor om op tijd aan de finish te verschijnen.

Finish
De finish is ook weer op het Gildeplein en bij Café D’n Beer. Zorg ervoor dat je de controlekaart, binnen 2½ uur na de starttijd, bij D’n Beer weer inlevert.

Reutemeteut afterparty en uitreiking van ritprijzen
Aansluitend is het partytime in de feestzaal van Café D’n Beer met o.a. dj Herman Hubers. Rond 17.30 uur starten we met de prijsuitreiking van de versierde auto’s en Miss Reutemeteut. Ook kunnen dan de tombolaprijzen worden opgehaald.
Om ca. 18.30 uur start het optreden van Prins Dirk d’n Urste, adjudant Ton met Raad van Elf en diverse muziekclubkes uit Zandhazendurp geven acte de présence. Aansluitend worden de ritprijzen uitgereikt en zijn de prijs-winnaars bekend.

Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?”

Het officiële programma duurt tot ca. 20.30 uur. Maar (na)genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers dan nog urenlang. 

Klik hieronder om naar de inschrijfmogelijkheden te gaan.

Inschrijfmogelijkheden

© Reutemeteutrit