Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is 33 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2019 is het alweer de 52e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2019

Op 24 februari 2019 wordt alweer voor de 52e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk weer iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Omdat jullie ons tijdens de enquête veel knel-/verbeterpunten hebben aangereikt gaan we het dit jaar anders doen.  Dus lees onderstaande goed.

Het maximale aantal auto’s is 111. Dus schrijf snel in!

Je bent vanaf 11.30 uur van harte welkom in de feest zaal van Café D'n Beer. Inschrijven kan tot 13.15 uur (als het maximale aantal auto’s nog niet is bereikt). Om elf voor half één (12.19 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske het startschot voor de Prins en zijn Adjudant. Daar achteraan gaan de overige deelnemers in 4 groepen van start tot 13.30 uur.

In welke groep je start is afhankelijk van het moment van inschrijven waar een startnummer en -tijd aan wordt toegekend. Rijd je als team en wil je in dezelfde groep starten, schrijf dan ook tegelijk in. Zaterdag 23 februari krijg je via een e-mail het startnummer en de laatste informatie toegezonden. Dus let op je inbox! Niet voorinschrijvers ontvangen de informatie op zondag 24 februari.

Enkele dagen na je inschrijving is je startnummer ook te zien op deze site!

Halverwege is er een pauze. Vanaf 15.30 uur worden de deelnemers terug verwacht bij D'n Beer.

Aansluitend  is de “after party” met een dj en muzikale optredens van diverse clubkes uit Zandhazendurp. Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?”

Om ongeveer 17.30 uur wordt de rituitleg uitgedeeld en wordt het allemaal duidelijk.

Om ca. 18.30 uur start het optreden van Prins en Adjudant met Raad van Elf, danst de Dansgarde en worden aansluitend de prijzen uitgereikt. Dan zijn de prijswinnaars bekend. Het officiële programma duurt tot ca. 20.30 uur. Maar (na)genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers dan nog urenlang. 

Klik hieronder om naar de inschrijfmogelijkheden te gaan.

Inschrijfmogelijkheden

© Reutemeteutrit