Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2017

Het was feest op 19 februari 2017. Na maanden van voorbereiden, kon de 50e Reutemeteutrit eindelijk van start. Hoewel 50 geen Carnavalesk jubileum is, was het voor de organisatie wel een reden om groots uit te pakken! Daarvoor was de samenwerking gezocht, met het eveneens jubilerende Satisfaction.

Het eerste hoogtepunt was er al in de vorm van 94 voor-inschrijvingen, een absoluut record! Uiteindelijk kwamen er 106 teams aan de start, wat het hoogste was wat er in jaren was. Vanaf 12:00u was het een drukte van belang tijdens het inschrijven in Café-Zaal d’n Beer, wat voor deze editie onze startlocatie was! Daar kregen we een Werrum gevuul van!

Om 12:49 ( 11 voor 1) ging Prins Josephus d’n Eerste van start met zijn charmante adjudante Helga vanaf het Gildeplein, waar een gezellige drukte heerste onder de carnavalstonen van onze gelegenheidsmuziekmachinist Joost Holweg. Alvorens definitief aan de route te beginnen, werden ze uitgeleide gedaan door onze welbespraakte spreekstalmeester Hans van Bussel, om vervolgens onder een blauw-witte triomfboog door te gaan op weg naar vele trucs en valkuilen, maar ook Hans Worst, Juf Leutefleut en wat al meer bij deze ludieke tocht door Zandhazendurp hoort.

Halverwege van de route was er een pauze, in de oude locatie van Soos Satisfaction aan de Schoolstraat, tegenwoordig bekend als Restaurant Texas. Daar konden de deelnemers even op adem komen, maar tevens een ludiek spelletje ringwerpen doen. Deze activiteit werd verzorgd door de mensen van Satisfaction. Vanaf 16:00u druppelden de eerste deelnemers weer binnen bij d’n Beer, waar onder het genot van een koud pilsje en de muziek van Herman Hubers, werd nagepraat over alle “ellende” die men onderweg was tegen gekomen! Rond 17:00u was er het eerste deel van de prijsuitreiking, van de versierde wagens en werd Adjudante Helga uitgeroepen tot Miss Reutemeteut 2017.

Vanaf 19:30u ging het avondprogramma van start, met optredens van Bende Gek, de dansgarde en uiteraard Prins Josephus d’n Urste. Vervolgens een ouderwets gezellig Reutemeteutbal, met de muziek van Herman Hubers, presentatie van Marc van Nuland en een daverend optreden van Rooie Rico, zat de stemming er snel en goed in. Rond 23:00u werd het lange wachten beloond en werden de (hoofd)prijzen bekend gemaakt met als hoogtepunt uiteraard de 11e prijs!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Deze kwam tot stand dankzij de vele vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk alle deelnemers! Bedankt allemaal en tot volgend jaar voor de 51e Reutemeteutrit op 4 februari 2018!

Uitslagen:

Miss Reutemeteut: Adjudante Helga

Uitslag Individueel en Teams

Ritdocumenten

Routebeschrijving

Uitleg

Op 19 februari 2017 wordt alweer voor de 50e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Je bent vanaf 12.00 uur van harte welkom in de feest zaal van Café D'n Beer. Om elf voor één (12.49 uur) lost de draagster van ’t Elfde Jèske het startschot voor de Prins en zijn Adjudant. Daar achteraan gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers van start. Halverwege is er dertig minuten pauze. Vanaf 15.30 uur worden de deelnemers terug verwacht bij D'n Beer.

Vanaf 15.30 uur is er een dj en muzikale optredens van diverse clubkes uit Zandhazendurp. Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?” Later op de avond zal de rituitleg worden uitgedeeld tijdens het Reutemeteutbal en zal het allemaal duidelijk worden.

Tot 17.30 uur zullen de prijzen worden uitgedeeld van de tombola, versierde auto's en Miss Reutemeteut.

Om 19.30 uur zal het Reutemeteutbal van start gaan met een dj en een speciale artiest en worden de ritprijzen uitgereikt met om elf over elf de Hoofdprijs.

 

© Reutemeteutrit