Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2018

Op 4 februari 2018 wordt alweer voor de 51e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk weer iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Je bent vanaf 12.00 uur van harte welkom in de feest zaal van Café D'n Beer. Om elf voor één (12.49 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske het startschot voor de Prins en zijn Adjudant. Daar achteraan gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers van start. Halverwege is er dertig minuten pauze. Vanaf 15.30 uur worden de deelnemers terug verwacht bij D'n Beer.

Vanaf 15.30 uur is er een dj en muzikale optredens van diverse clubkes uit Zandhazendurp. Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?” Later op de avond zal de rituitleg worden uitgedeeld tijdens het Reutemeteutbal en zal het allemaal duidelijk worden.

Tot 17.30 uur zullen de prijzen worden uitgedeeld van de tombola, versierde auto's en Miss Reutemeteut.

Om 19.30 uur zal het Reutemeteutbal van start gaan met een dj en een speciale artiest en worden de ritprijzen uitgereikt met om elf over elf de Hoofdprijs.

Ritdocumenten

Routebeschrijving

Uitleg

© Reutemeteutrit