Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2016

Op 31 januari 2016 wordt alweer voor de 49e keer de Reutemeteutrit verreden. Daar gaan we natuurlijk iets bijzonders van maken! Versier je auto of motor en verdiep je in het zotte carnavalsgepuzzel van Zandhazendurp.

Je bent vanaf 12.00 uur van harte welkom in de grote zaal van de Kentering. Om elf over één (13.11 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske het startschot voor de Prins en zijn Adjudant. Daar achteraan gaan tot 14.00 uur de overige deelnemers van start. Halverwege is er dertig minuten pauze. Vanaf 16.00 uur worden de deelnemers terug verwacht in de Kentering.

Vanaf 16.00 uur is de “after party” in de grote zaal. Met een dj en muzikale optredens van diverse clubkes uit Zandhazendurp. Het vergelijken van de puzzelresultaten begint;  “hoe konden we er toch weer intuinen ?”.

Om ongeveer 17.30 uur wordt de rituitleg uitgedeeld en wordt het allemaal duidelijk.

Om ca. 18.30 uur start het optreden van Prins en Adjudant met Raad van Elf, danst de Dansgarde en worden de prijzen uitgereikt. Dan zijn de prijswinnaars bekend. Maar (na)genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers dan nog urenlang. 

Ritdocumenten

Routebeschrijving

Uitleg

© Reutemeteutrit