Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

AC QUO VADIS

AC Quo Vadis, een club die routebeschrijvingsritten organiseert voor liefhebbers van autoritten, bestaat dit jaar zestig jaar!

De meeste mensen in Rosmalen kennen autoclub Quo Vadis van de Reutemeteutrit die jaarlijks een week voor Carnaval wordt verreden. Door de organisatie van dit evenement is de autoclub hecht verbonden met de Rosmalense gemeenschap.

Maar AC Quo Vadis heeft nog veel meer activiteiten op haar programma staan. Jaarlijks organiseert AC Quo Vadis twee ritten, een die meetelt voor het regionale kampioenschap Regio Zuid en een die meetelt voor het nationale kampioenschap Routebeschrijving van de NRF.

Niet alleen in eigen omgeving wordt aan ritten deelgenomen. Veel leden doen fanatiek mee aan elders in het land verreden wedstrijden. Tot in Sneek en in Maastricht treft u leden van AC Quo Vadis aan als deelnemer aan oriƫntatieritten. AC Quo Vadis is lid van de Nederlandse Rittensport Federatie, waarbij landelijk 32 verenigingen met in totaal ruim 3000 leden zijn aangesloten.

Het oudste lid was erelid Nico Smulders. Hij was samen met Jacques Stienstra, en de heren De Jong, Hoes en De Rooy de oprichter van Quo Vadis in 1959. Iedereen die de vereniging kende, kende ook Nico als de man die je bij de gezelligheidsritten met een knipoog op het verkeerde been zette. Zijn instinkers waren vermaard bij de gemiddeld honderd deelnemers aan de Reutemeteutrit.

 De samenstelling van het voltallige bestuur tref je aan op een onderliggende pagina van deze website.

© Reutemeteutrit