Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2019 is het alweer de 52e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2014

Op de dag dat de sportieve strijdbijl in Sotchi werd begraven, werd deze onder trompetgeschal weer even zo vrolijk opgegraven in Zandhazendurp. De 47e Reutemeteutrit nam een aanvang, en zoals het hoort werd er door sommigen met het mes tussen de tanden gereden en gestreden. En aangezien er geen winter is geweest, was er die vandaag ook niet, en konden Prins en Adjudant onder een vrolijk blauw wit zonnetje worden weggeschoten door het 11e 11e Jeske, pastor Jan Renders.

Prins en Adjudant verraste vriend en vijand door met een heuse shovel het plein voor de Kentering op te rijden. Daor kunde op bouwe. Wat verder ook in positieve zin erg opviel, was dat er zich veel jeugdige deelnemers hadden ingeschreven. Goed voor de  Reutemeteutrit, goed voor Zandhazendurp en goed voor de jeugd.

Uitslagen:

Individueel klassement

Team klassement

Overige klassementen

Ritdocumenten:

Routebeschrijving

Uitleg

© Reutemeteutrit