Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is 33 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze van een half uur) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!  

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2018 is het alweer de 51e editie ! 

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst. 

Reutemeteutrit 2013

De weersvoorspellingen waren niet best voor de 46eReutemeteut, maar Bacchus wachtte toch netjes om wat vocht terug te gooien. In de ochtend scheen er nog een bleek zonnetje, en verder viel de neerslag mee. En er viel weer genoeg te lachen. De Raad van XI vormde stoer een gedoopte wielerploeg, maar toonde zich niet echt winterhard(t). Na een stief kwartiereke stapte men massaal af of ditmaal legale middelen tot zich te nemen, in de eerste de beste kroeg. Prins en Adjudant, waarvan er één twéé petten op bleek te hebben, verdwenen na hun start aan de horizon. Lange tijd bleef ongewis waar de hoogheden zich bevonden. Toen het tweetal weer opdook werd er stoïcijns gezwegen….

Overigens, met de start van Prins en Adjudant dreigde er iets ernstig Miss te gaan. Een individu met masker en mantel sprong het prinselijk vehikel in en trok de sleutel uit het contact. Om vervolgens er hart vandoor te gaan. Na harde onderhandelingen werd de sleutel juist in het startschot terug gegeven, waarna Prins en Adjudant enigszins overstuur hun rit konden aanvangen. Niet nadat de Adjudant zijn water ter dopingcontrole had aangeboden aan de wielerploeg van de Raad van XI. De uitslag was bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend, wel dat het containertje lange tijd heeft staan afkoelen. 

Uitslagen:

Individueel klassement

Team klassement

Damesequipes

Versierde wagens

Miss Reutemeteut

Ritdocumenten:

Routebeschrijving

Uitleg

Reutemeteutboekje:

Reutemeteutboekje 2013

 

 

© Reutemeteutrit