Reutemeteutrit

De Reutemeteutrit is een carnavaleske rit voor auto's en motoren, die wordt verreden aan de hand van een routebeschrijving met puzzelachtige opdrachten en een bondig reglement.

De rit is ca. 30 kilometer lang en je mag daar (inclusief een pauze) twee uur en 30 minuten over doen. Het is dus absoluut geen race !!

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek !

In 2020 is het alweer de 53e editie !

Alle informatie tref je aan op deze site. Veel voorpret toegewenst.

Reutemeteutrit 2015

Om diverse redenen hing er voor aanvang van de Reutemeteutrit een raar soort spanning in de Zandhazendurpse lucht. Wat kon dat nou zijn? Ging het over hoeveel deelnemers zich zouden gaan melden, of dat het zou gaan sneeuwen of niet, was het dan de naderende 50e Reutemeteutrit over twee jaar? We zullen het nooit weten en hoe dan ook, het werd wederom een geweldig leuk spektakel zonder wanklank, met maar liefst 69 voorinschrijvers, een record!  

Prins Téjo en Adjudant Helga werden precies op tijd (13.11 uur) weggeschoten door 11e Jèske drager Hennie Korsten, nadat Hennie een lied  ten gehore had gebracht. Speciaal geschreven voor de 48e Reutemeteut. Onder een stralende hemel, het was bijkans terrasjesweer, ging de stoet van 92 deelnemers van start, een jolige stemming achterlatend op het Gildeplein.

De hoogheden hadden het niet goed begrepen, de bedoeling was dat ook zij via het Gildeplein van start zouden gaan. Of dit uiteindelijk strafpunten heeft opgeleverd is onduidelijk.

Zeer opvallend presenteerden Koning Willem en Prinses Maxima zich. Compleet met hofhouding en beveiliging werd er in een onduidelijk vehikel een aanvang genomen aan de Reutemeteutrit. Het gezelschap, in casu de Raad van XI, werd uiteindelijk eerste bij de teams.

De klassering Prins Téjo en Adjudant Gerda viel in het geheel niet tegen, zij klasseerden zich als 66e! Commentaar achteraf van Prins Téjo:” Het was een geweldige dag. De laatste keer dat ik mee heb gedaan is 15 jaar geleden. Maar volgend jaar zijn we er weer.”

Ze hielden in ieder geval de Vaort erin.

En ook nu weer liet de jeugd zich van haar beste zijde zien. De afgelopen jaren stijgt het aantal inschrijvingen, wat de organisatie meer dan goed doet.

Uitslagen:

Individueel klassement

Teams klassement

Damesequipes klassement

Versierde wagens:

  1. Raad van 11 (Willem en Maxima de vaart in)
  2. Familie Hazenberg (Houd Van der Vaart er in)
  3. Sjef van Creij (Houd de vaart in de sloop)
  4. aanmoedigingsprijs: Team Bottles

Miss Reutemeteut: Minka van Creij

Ritdocumenten:

Routebeschrijving

Uitleg

© Reutemeteutrit